لیست اختراعات محمدرضا سعيد
دستيابي به عروق مهمترين جزء در مراقبت از بيماران در مراكز مراقبت سرپايي و بيمارستان ها است كه همه روزه جهت مراقبت از بيماران و انجام مداخلات درماني مورد استفاده قرار مي گيرد. با اين حال استفاده از آنژيوكت مي تواند عوارضي از قبيل؛ فلبيت، ترومبوفلبيت، نشت مايع و دارو، عفونت و هماتوم ايجاد كند. اين عوارض، به دليل اينكه موضع آسيب كاملا با چسب پوشانده مي شود، قابل مشاهده و پيشگيري نيست. علاوه بر آن، چسب هاي موجود مطابق با ساختار آنژيوكت نبوده و براحتي آنژيوكت جابجا شده و قابل استفاده نمي باشد. چسب هاي موجود قابل استفاده با دستكش نبوده، يك تكه نيست و محلي را جهت نوشتن زمان و نام پرستار ندارد كه استفاده از آن را وقت گير و سخت نموده و مي تواند راهي جهت انتقال عفونت به كاركنان تيم درمان گردد. با توجه به نقايص موجود در چسب هاي آنژيوكت، محققين را بر آن داشت تا چسبي را طراحي كنند كه اصول چسب استاندارد آنژيوكت را داشته باشد و برگرفته از امتيازات چسب هاي موجود و رفع نقايص آنها باشد. چسب طراحي شده، كاملا مطابق با ساختار آنژيوكت و به صورت يك تكه طراحي شده است كه استفاده از آن بسيار سريع و راحت مي كند. وجود چسب هايي از جنس چسب شفاف پلي اورتان و چسب با الياف بافته نشده در مركز و كنار موجب مي گردد كه از عوارض مربوط به آنژيوكت پيشگيري نمود و موضع را نسبت به ورود ميكروارگانسيم و آسيب هايي از قبيل خيس شدن و كنده شدن محافظت نمود. قسمت كناري از جنس كاغذ روغني است و در دو طرف چسب صورت طولي قرار گرفته شده است. و اين قابليت را مي دهد كه پرستار چسب را با دستكش براحتي فيكس نمايد و چسب دچار دفورميتي نگردد. پس از فيكس شدن آنزيوكت اين قسمت براحتي از چسب جدا مي گردد. علاوه بر اين، اتيكتي بر روي قسمت فوقاني آن تعبيه شده است كه امكان نوشتن زمان فيكساسيون و نام پرستار را فراهم مي كند و مشكلات بهداشتي استفاده از ماژيك را كم مي كند.
درزمينهٔ تجهيزات پزشكي، نخ و سوزن جراحي يكي از مهمترين ابزارهاي عملهاي جراحي ميباشند. كيفيت نخ و سوزن و همچنين اتصال بين آنها تأثير بسزايي را بر روي عملهاي جراحي دارند. هدف از اين طرح ارائه راهكاري بر مبناي علوم مكانيك، كامپيوتر و الكترونيك، جهت ارتقا كيفيت اتصال نخ و سوزن جراحي ميباشد كه بهواسطه آن عمل جراحي با سهولت بيشتري انجام پذيرد. امروزه اتصال نخ و سوزن بهصورت دستي و توسط اپراتور صورت ميگيرد. راهكاري كه در اين طرح جهت بهبود فرايند اتصال نخ و سوزن ارائهشده است، اتوماسيون سازي سيستم هممحوري نخ و سوزن ميباشد. اتوماسيون سازي ارائهشده در اين طرح بر مبناي سيستم پردازش تصوير و جابهجاگرهاي خطي فرمانپذير ميباشد. دوربينها تصاوير موردنياز را از نخ و سوزن برداشته و آنها را به سيستم پردازش تصوير تحويل ميدهند. سيستم پردازش تصوير بر اساس تصاوير دريافتي، فرمان لازم را به جابهجاگرهاي خطي ميدهد. جابهجاگرها با دريافت فرمان نخ و سوزن را جهت اتصال، هم محور ميكنند. بعد از طراحيهاي اوليه و انجام بررسيهاي موردنياز، نمونه اوليه ساخته و مورد آزمايش قرار گرفت. نتايج حاصله نشان ميدهد كه اين سيستم قابليت هممحور كردن نخ و سوزن را به شكل مطلوبي دارا ميباشد.
انعقاد الكتريكي يكي از روش هاي موجود براي تصفيه فاضلاب مي باشد. اما تاكنون از اين روش براي تصفيه فاضلاب صنايع پتروشيمي كه با عنوان اسپنت كاستيك شناخته مي شوند استفاده نشده است. استفاده از انعقاد الكتريكي براي تصفيه اين فاضلاب مشكلاتي همچون ايجاد پليمر و ... كه سبب گرفتگي در تجهيزات ميگردد را ندارد. براي جلوگيري از ايجاد پليمر كه در بخش خنثي سازي يكي از مشكلات موجود در صنعت براي تصفيه اين پساب مي باشد ابتدا يك فرايند انعقاد الكتريكي به مدت زمان 10 دقيقه صورت مي گيرد. با انجام اين فرايند يون هاي به وجود امده در سيستم باعث ته نشيني مواد روغني و در نتيجه از تشكيل پليمر جلوگيري به عمل مي آورند. به اين مرحله، مرحله پيش انعقاد مي گوييم. سپس با انجام عمل خنثي سازي به وسيله اضافه كردن اسيد سولفوريك ميزان آلايندگي پساب را تا حدودي كاهش داده و همچنين ميزان قلياييت پساب را جهت بالا بردن راندمان فرايند كاهش مي دهيم. انجام عمل انعقاد الكتريكي به مدت زمان 30 دقيقه باعث كاهش ميزان الايندگي سيستم براي بار اول بعد از خنثي سازي پساب به ميزان بالا مي شود. با قرار دادن محلول در حالت ايستا به مدت زمان 5 دقيقه مي بينيم كه لخته ها شروع به تشكيل و ته نشيني مي كنند. بعد از اين مرحله كه به آن مرحله اول انعقاد الكتريكي مي گوييم، مرحله دوم انعقاد الكتريكي را آغاز مي كنيم، مرحله دوم انعقاد الكتريكي به مدت زمان 20 دقيقه انجام خواهد شد. لازم به ذكر است كه مرحله پيش انعقاد خود باعث كاهش ظرفيت قليايي سيستم شده و ميزان حجم اسيد مصرفي را كاهش مي دهد. بعد از اين دومرحله انعقاد الكتريكي محلول مورد نظر را را به مدت 5 دقيقه در حالت پايدار قرار داده و با ته نشين شدن لخته ها، از قسمت بالاي محلول نمونه برداري كرده و ميزان اكسيژن خواهي آن را اندازه گيري مي كنيم. در اين روش ميزان اكسيژن خواهي سيستم از حدود 40000ميليگرم بر ليتر به 3000 ميلي گرم بر ليتر كاهش داده مي شود.
بند 1: مكمل آب آبياري كشاورزي بند 2: با توجه به قرار داشتن بيش از 90 درصد از سرزمين ايران در نواحي اقليمي استپي ، نيمه خشك و خشك كه بارندگي كمتر از 250 ميلي متر دارند و نيز بحران آب كه در اغلب سال ها به شكل خشكسالي خودنمايي مي كند، صرفه جويي در مصرف آب، اين ماده ارزشمند و حيات بخش را بيش از پيش الزامي مي كند. همچنين پايين بودن راندمان آبياري در الگوي زراعي و باغي در ايران و مشكلات استقرار گياهان در مراتع و مناطق بياباني كشور از دغدغه هاي كارگزاران و متوليان كشاورزي و منابع طبيعي كشور است. ساخت مكمل شيميايي و بيولوژيكي و افزودن آن با دوزهاي متفاوت و دوره هاي آبياري مختلف، متناسب با شرايط آب و خاك هر منطقه و خصوصيات اكولوژيكي و فيزيولوژيكي هر گونه گياهي و انتخاب بهترين دوز و طولاني ترين دوز آبياري در الگوهاي مختلف گياهان شاخص و استراتژي زراعي ، باغي ، علوفه اي، مراتعي و بياباني و همچنين فضاي سبز شهري، مي تواند به ميزان زيادي راندمان آبياري را افزايش داده و منجر به تسريع در رشد و افزايش محصول شود. بند 3: مطالعات علمي انجام گرفته نشاندهنده اين است كه پتاسيم و تركيبات مختلف آن منجر به مقاومت گياهان در برابر كم آبي مي شود. ايده اين اختراع با الهام گرفتن از اين فرايند شكل گرفت و با انجام بيش از 4000 مورد آزمايش بر روي خاك و گياهان مستقر بر روي آنها و عصاره گيري هاي متعدد و تجزيه تحليل هاي آماري ، اين مكمل ساخته شد. اين مكمل كه از تركيبات متعدد پتاسيم و عناصر ماكرو و ميكرو حاصلخيزي ساخته شده با دو فرمولاسيون ثابت الف (a) و ب (β) و دوزهاي شناور (a1 تا a8) و يا (β1 تا β8) نامگذاري گرديده است.
خلاصه اختراع دانش فني توليد شمش سيليكون از ماده اوليه سيليس در زمينه فني بخش ب: انجام عمليات مختلف زيربخش: جداسازي مخلوط كردن تنها راهكاري كه مي تواند منجر به پيشرفت يك كشور در حال توسعه مانند ايران بشود دستيابي به دانش فني وتكنولوژيهاي روز و پيشرفته كنوني است. يكي از اين تكنولوژيهاي پيشرفته، توليد شمش سيليكوني مي باشد كه داراي خلوص بسيار بالايي است و در توليد انرژيهاي پاك و تجديدپذير، نقش اساسي را بازي مي كند. در حال حاضر دانش فني توليد شمش سيليكوني در اختيار 5 كشور دنيا مي باشد كه دانش فني و خط توليد آن را در اختيار كشورهاي ديگر قرار نمي دهند تا بازار عظيم تقاضاي جهاني براي شمش سيليكون را از دست ندهند. خاك ايران داراي خلوص بالايي از ماده سيليس است كه متاسفانه به دليل عدم وجود دانش فني تبديل آن به شمش سيليكوني بي استفاده مانده و يا به قيمت ارزاني به كشورهاي ديگر فروخته مي شود. در اين اختراع، دانش فني توليد شمش سيليكون ازماده اوليه سيليس يا خلوص بالا ارائه مي شود كه ايران را همرديف كشورهاي پيشرفته داراي تكنولوژي قرار مي دهد و از صف وارد كنندگان شمش خارج ميكند. اين دانش فني بر پايه استفاده از كوره بستر مايع سازي، دستگاه چگالنده سرمايشي، تقطير و كوره در خلا قرار دارد و شمش سيليكوني كه توليد مي شود داراي خلوص بسيار بالا براي مصارف مختلف از جمله بهينه سازي انرژي مي باشد و قيمت بسيار پاييني در مقايسه با نمونه توليد شده خارجي آن دارد كه مي تواند علاوه برتامين تمام نيازهاي داخلي،بخش عظيمي از بازار فروش سيليكون در جهان را در اختيار ايران قرار دهد. از جمله كاربردهاي اين دانش فني و محصول آن، توليد سلولهاي خورشيدي براي بهينه سازي مصرف انرژي و استفاده از منابع تجديدپذير وپاك، قطعات الكترونيكي مانند ترانزيستور و ديود، توليد ميكروچيپها در صنعت كامپيوترسازي و تركيبات سيليكون كه داراي مصارف بسيار عمده در تمام صنايع مي باشند، را ميتوان نام برد.
موارد یافت شده: 6